Budapest IV. kerület Megyeri út 49.
E-mail: feketerozsa@feketerozsa.hu Telefon: +36-70-609-54-19 Mobil: +36-20-9603-732 Fax: +36-1-951-27-21
  Skip Navigation Links
Kezdőlap
Bemutatkozás
Elérhetőségek
TermékekExpand Termékek
Referenciák
Fotógalériák
Rendelés
 

Kegyeleti szolgáltatások

Urnadíszek, füzérek,

Az elnevezés is utal arra, hogy csak urnás, hamvasztásos temetésnél lehet igény ezekre a díszekre. Közvetlenül az urna és/vagy az urnatartó díszítéséről van szó.

A virágdísz lehet füzér jellegű, mely azt jelenti, hogy egy vékony virágfonat körbeöleli magát az urnát. Ezt inkább az apróbb fejű virágokból célszerű rendelni.

Az urna közvetlen díszítésének másik módja, ha tálba -tüzőhabba- helyezzük el a különböző növényeket. Ezt a tálat tehetjük az urna elé, de még a tetejére is. (csak lapos urnára) Igény szerint szalagot is lehet rá tenni.

Ugrás a termékekhez >>>


Koporsódíszek

Koporsós temetéseknél gyakori igény, hogy a koporsó tetejére virágdísz kerüljön.

Ez a készítmény szintén váz nélkül, fenyő alappal, vagy tálcára, -tüzöhabbal- készül. A virágok mennyisége az 5-10 száltól akár a 120-150 szálig is elmehet.

Igény szerint szalagot is lehet rá tenni.

Ugrás a termékekhez >>>


Állványos ravataldíszek

Ezek a készítmények elsősorban arra hivatottak, hogy a ravatalozó termek komor, és sokszor nyomasztó hangulatát oldja egy kissé, és szolid eleganciájával emelje a színvonalát szeretteink végső búcsúztatásánál. Templomba, temetőbe egyaránt mutatós.

Szinte kivétel nélkül virágtálakba, kaspókba készülnek, tűzőhab felhasználásával. A virágok száma 10-15 száltól akár 80-100 szálig is terjedhet, de a mutatósság nem feltétlenül függ össze a mennyiséggel.

Rendelhető urnás és koporsós temetésekhez egyaránt. Lehet egyet is, de párosával gyakoribb. Egy darab rendelésénél az urna mögé helyezzük, koporsós temetésénél pedig állványra a koporsó egyik oldalához. Páros megrendelésnél mindig állványra helyezzük és két oldalt szimmetrikusan kerül elhelyezésre.

Az állványok nincsenek az árban, de temetéseken mindenhol díjmentesen és automatikusan biztosítjuk őket.

Ezek a készítmények tulajdonképpen ugyanúgy működnek, mint a koszorúk. A szertartás végén kikerülnek a sírhoz. (ide már állvány nélkül). Gyakori szokás, hogy a gyászmisére elviszik a templomba.

Egyedi elképzeléseket is megvalósítunk. Mondja el igényeit és kérje az árajánlatot.

Ugrás a termékekhez >>>


Sírcsokrok

Megemlékezéseken, a kegyelet kifejezésére a távolabbi hozzátartozók, rokonok, barátok, sírcsokorral is méltóan kifejezhetik a részvétüket a családnak.

A sírcsokor mindenféle váz nélkül, fenyő alapra készül. Mérete hasonló a moha koszorúhoz, csak alakra ez inkább hosszúkás, nyújtott forma. Igény szerint 5-15 szál virág szükséges és elégséges az elkészítéséhez.

Ugrás a termékekhez >>>


Mohakoszorúk

Kicsi, fekvő típusú koszorú. A fenyő alapot 20-30 cm átmérőjű moha karikára dolgozzuk rá. Maga a kész koszorú 40-60 cm széles.kevés virággal is szolíd, de elegáns kegyeleti készítményt lehet belőle készíteni. (5-15 szál)

Mivel fekvő típusú, így a virág minden irányból jól látszik. Külön kérésre drórból akasztót is lehet rá tenni, hogy felakasztható legyen keresztre, emléktáblára, stb.

Ugrás a termékekhez >>>


Dombkoszorúk

Általában 60-80 cm átmérőjű fekvő koszorú. Formája hasonlít a mohakoszorúhoz, de itt a fenyőalap váza már nem moha, hanem drótalap. Minimálisan 15-20 szál virág kell az elkészítéséhez, de a kisebb fejű virágokból 25-30 szál is lehet a kezdő mennyiség.

A virágok minden oldalról jól láthatóak.

Ugrás a termékekhez >>>


Görög koszorúk

Szintén egy fekvő típusú koszorú, ezért a virágok minden oldalról jól láthatóak. A dombkoszorúval ellentétben az alap itt nincs „telibe” kötve, vagyis a közepe üres.

Átmérője kb. 70-100 cm. A viszonylag kötött formához mégis nagy variációkban rendelhetjük a virágokat, díszleveleket. A virágok számát nagymértékben befolyásolja a választott elrendezési forma.

Lehet már 8-10 szálból egy elegáns koszorút köttetni, de ha a koszorú testet körbe szeretnénk rakni, akkor minimum 30-40 szál virágra van szükségünk.

Kimondottan elegáns, különleges típus.

Ugrás a termékekhez >>>


Álló koszorúk

A három ún. temetési koszorú típus (domb, görög, álló)közül, a méreténél fogva ez a legmagasabbnak tűnő, leglátványosabb.

A fenyő alap 45-50 fokban megemelt, döntött, ezért a virág felület csak szemből (és oldalról) látszik, hátulról nem.

Egy átlagos álló koszorú nagysága, átmérője kb. 100 cm. A minimális virágigénye 20-25 szál, (virágmérettől függően) a maximum pedig a képzelet határa…

Ugrás a termékekhez >>>


Megemlékezési (babér) koszorúk

Vannak az életben olyan emelkedett pillanatok, amikor emlékezünk valakire, tisztelgünk valaki, vagy valami előtt egy-egy évforduló kapcsán.

Az ilyen események (sokszor) elengedhetetlen kelléke egy kis koszorú, melyet felakaszthatunk egy emléktáblához. A legelterjedtebb koszorú fajta erre a célra a babérkoszorú, (sajnos csak műbabér). Ezt 25-30-40 cm átmérővel forgalmazzuk. Sokszor csak egy nemzeti szalagot kérnek rá, de arra is lehetőség van, hogy különböző örökzöldekből és virágokból kis „fejdíszt” varázsoljunk az alapra.

Ugrás a termékekhez >>>


Tűzdelt ( úszó ) koszorúk, párnadíszek

Ez a koszorú típus szemre tökéletesen megegyezik a görög koszorú formájával. A kettő között az a különbség, hogy itt nincs fém drótalap és fenyő sem. A felhasznált virágokat és díszítő zöldeket egytől egyig a kerek - ,vagy éppen más formájú, - de mindig műanyag talpú - tűzőhabba helyezzük el. Egyre kedveltebb típus templomi szertartásokhoz, márvány síremlékekre való kihelyezéseknél, mivel semmiféle drótot nem használunk a koszorú készítése közben és így a rozsdát „ kizártuk”.

Az tény, hogy ezek a készítmények nem a legolcsóbb kategóriát képviselik, de a tömör virágkoszorú látványa önmagáért beszél!

Egyedi elképzeléseket is megvalósítunk! Kérje munkatársaink segítségét!

Ugrás a termékekhez >>>


Sírgondozási termékek

Bizonyára már Önnel is előfordult, hogy valamilyen ünnep vagy évforduló (halottak napja, karácsony, születési,- elhalálozási évforduló stb.) alkalmából szerette volna meglátogatni ismerősei, szerettei sírját, hogy a megemlékezés virágait elhelyezze , de valami ebben meggátolta és nem került virág a sírra, a vázába.

Az ilyen esetek elkerülésére vezetjük be új szolgáltatásunkat: Ha sikerül választani az alábbi „katalógusból” terméket, akkor azt a mindenkori feltűntetett áron kiszállítjuk a pontos paraméterek alapján a megadott sírhoz. A kiszállítás és elhelyezés hétköznapokon díjmentes! Hétvégi, vagy ünnepnapi kiszállítás esetén csak térítés ellenében tudjuk vállalni e szolgáltatásunkat! Mértéke függ a helyszíntől és az időponttól. A részletekről kérjen telefonon felvilágosítást! Igény esetén fotót is tudunk készíteni a sírról a kihelyezett virággal. Ez is díjmentes, amennyiben a képet elektronikusan tudjuk továbbítani Önnek.

A sikeres lebonyolításhoz nagyon fontos, hogy az összes adat rendelkezésre álljon! Elhunyt neve ill. a síron feltüntetett név; Temető neve, címe; Parcella száma; Szakasz, sor, sírhely száma.

Amennyiben szeretné a sírgondozási szolgáltatásunkat igénybe venni, de a katalógusból nem tud választani, akkor kérem, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal! Elérhetőségeinket a weblapon megtalálja. Készséggel állunk rendelkezésére! Szakembereink minden elképzelést igyekeznek megvalósítani!

Ugrás a termékekhez >>>

  Utolsó frissítés: 2024.01.23.
798073